Εγγραφή newsletter
Εγγραφείτε στο newsletter της Engineering-Ιntelligence συμπληρώνοντας το email σας.
Κατάλογος σεμιναρίων

Αρχιτεκτονικά - Σχεδιαστικά

Γεωτεχνικά

Ευρωκώδικες

Στατικά Κτηρίων - Σκυρόδεμα

Στατικά Κτηρίων - Χάλυβας

Ενεργειακά

Μηχανολογικά

Real Estate

Κατασκευαστικά

Γεφυροποιία

Οικονομία – Διοίκηση

E-Classroom Πύλη σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Engineering-Intelligence
Engineers' Club - Γίνετε μέλη του μεγαλύτερου club μηχανικών στην Ελλάδα!
Συνεργαστείτε μαζί μας

Νέο σεμινάριο – Αποτίμηση – ενίσχυση και προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια με εφαρμογή του ΚΑΝΕΠΕ και του FESPA 10R

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε το νέο μας σεμινάριο «Αποτίμηση – ενίσχυση και προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια με εφαρμογή του ΚΑΝΕΠΕ και του FESPA 10R», με το οποίο δίνουμε την δυνατότητα σε όλους χρήστες του στατικού προγράμματος FESPA να εκπονούν μελέτες με εφαρμογή του ΚΑΝΕΠΕ.
Στόχος του σεμιναρίου η εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού Επεμβάσεων (ΚΑΝΕΠΕ) για την αποτίμηση υφιστάμενων κτιρίων από οπλισμένο σκυρόδεμα και οι ενισχύσεις/προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια, με χρήση του νέου στατικού προγράμματος Fespa 10 R Non-linear. Ο ΚΑΝΕΠΕ έχει πλέον υποχρεωτική ισχύ από την αρχή του έτους 2012 στη χώρα μας.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει δύο μέρη: (α) ένα μέρος θεωρία για την εισαγωγή στο αντικείμενο, και (β) το κύριο μέρος της εφαρμογής σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με χρήση του λογισμικού Fespa 10 R Non-linear.
Στο πρώτο μέρος (θεωρία) αναπτύσσονται και εξηγούνται τα κύρια σημεία και οι επιμέρους διατάξεις του ΚΑΝΕΠΕ που αφορούν στις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης και εκτίμησης του υφιστάμενου φέροντος οργανισμού, τις δυνατές μεθοδολογίες ανάλυσης του φορέα και όλα τα κρίσιμα σημεία της συμπεριφοράς των δομικών του στοιχείων.
Στο δεύτερο μέρος (εφαρμογή) θα γίνει μελέτη αποτίμησης με το πρόγραμμα Fespa ενός πραγματικού κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα με αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων του προγράμματος. Θα γίνει ακόμη προσθήκη ενός επιπλέον νέου ορόφου καθώς και ενίσχυση του υφισταμένου φέροντος οργανισμού. Ο κάθε μηχανικός εκπονεί τη μελέτη στον προσωπικό του υπολογιστή με την καθοδήγηση του εισηγητή, ο οποίος μέσα από την πείρα του, καθοδηγεί και λύνει τις απορίες που προκύπτουν. Παράλληλα δίνεται υλικό για προαιρετική πρακτική εξάσκηση και "στο σπίτι".
Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μας σεμινάριο καθώς και την αναλυτική του θεματολογία, μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

designed by   Rdc Informatics     powered by   Content Optimizer - RDC Informatics' Content Management Platform